close

Search art

close

ARTIST LOGIN

close

Forgot your password

Kunstportalen
- Danish ArtistsDanish Artists har til formål at forbinde danske kunstnere med kunstinteresserede.

På Danish Artists kan du oprette en profil, med links til dine sociale medier og hjemmeside, samt løbende uploade nye billeder af dine kunstværker. Din kunst bliver markedsført via hjemmesiden danishartist.dk, hvor køberne bliver linket direkte til dig. Vi tager ingen provision ved eget salg af henvendelser fra hjemmesiden.

Danish Artists fungerer også som en portal ind til Kunstsamlingen. Der er derfor en mulighed for, at man bliver kontaktet omkring optagelse og et medlemskab hos Kunstsamlingen.

Det koster 365 kroner om året at have en profil på Danish Artists.


Fornavn


Adresse & Nummer


E-mail


Land

Efternavn


Postnummer & By
 

Mobilnummer
 Jeg accepterer Kunstsamlingen's betingelser
 2860

Maiken BuchwaldMaler du figurativt eller abstrakt?

...Spørgsmålet rummer for mig et evigt dilemma.
Som uddannet grafiker og illustrator er jeg vant til at male noget, man kan se hvad er. Men det er også vigtigt, at mine billeder rummer former og farver, som giver mit publikum frihed til få deres egen billedoplevelse og drage deres egne slutninger.
Derfor svarer jeg som regel: Jeg maler både-og!

For mig er farverne det afgørende for billedets udtryk!

Jeg er overbevist om, at farver rummer energier, som påvirker os, og det er min erfaring, at farverne, når jeg maler, ofte vælger mig fremfor omvendt. Det kan også indimellem føles, som om det mere er min motorik end min vilje, der fører penslen. Men i sidste ende er det selvfølgelig mine mavefornemmelse og min viden om farver, komposition osv., der fortæller mig, om et billede er færdigt.

Jeg maler med akrylfarver på lærred, fordi lærredet og de hurtigttørrende farver appellerer til min måde at male på. At male er lidt som at skrive: Man har et „strøg” samme måde som man har en håndskrift – som så skal udvikles og forfines.

Udover ungdommens uddannelse på Kunsthåndværkerskolen i København (I dag Danmarks Designskole) er jeg også uddannet journalist fra Danmarks medie- og journalisthøjskole DMJX. I mere end 30 år har jeg arbejdet fuldtids som journalist, og gennem alle disse år var kunst og maleri stort set sat på standby. Men for fire år siden valgte jeg et nyt fokus og en ny vej: Journalistikken er sat på hold, mens maleriet i dag er min opslugende og energigivende livsvej.